

Lenoble
Dosage Zéro V.19 | Fles 75 cl
De cuvée Dosage Zéro V.19 van Maison Lenoble is een subtiele en karaktervolle champagne. Deze champagne zonder dosering, gemaakt van drie champenoise druivensoorten, onderscheidt zich door een langdurige rijping in de historische kelders van het huis. De juiste en harmonieuze balans van deze cuvée is het resultaat van de perfecte rijpheid van de druiven en de aromatische complexiteit die wordt verkregen door een zorgvuldige rijping. Deze cuvée is bedoeld voor liefhebbers van precisie en natuurlijkheid.
Bestel vandaag en ontvang uw pakket op dinsdag 16 december 2025.
Al onze champagnes worden opgeslagen bij gereguleerde temperatuur
Van 7,99 € in Nederland en 5,99 € in Europa. Gratis levering in afhaalpunt vanaf 199,99 €
Met Visa, MasterCard en bankoverschrijving
Laat een kort bericht in uw pakket achter
De cuvée Dosage Zéro V.19 van Maison Lenoble is een subtiele en karaktervolle champagne. Deze champagne zonder dosering, gemaakt van drie champenoise druivensoorten, onderscheidt zich door een langdurige rijping in de historische kelders van het huis. De juiste en harmonieuze balans van deze cuvée is het resultaat van de perfecte rijpheid van de druiven en de aromatische complexiteit die wordt verkregen door een zorgvuldige rijping. Deze cuvée is bedoeld voor liefhebbers van precisie en natuurlijkheid.
De assemblage van deze cuvée wordt gedomineerd door zwarte druivensoorten: 40% Pinot Noir en 40% Meunier, aangevuld met 20% Chardonnay. De samenstelling is gebaseerd op een nauwkeurig evenwicht tussen de wijnen van de oogst van 2019 (52%) en een groot aandeel reservewijnen (48%). Dit belangrijke aandeel reservewijnen is essentieel om de consistentie en complexiteit van de Lenoble-stijl te garanderen.
De druiven zijn afkomstig uit de drie emblematische gebieden van de Champagne: de Côte des Blancs, de Grande Vallée de la Marne en de Vallée de la Marne. Door deze diversiteit aan terroirs kan het karakter van elke druivensoort optimaal tot uiting komen.
De vinificatie getuigt van een uitgesproken ambachtelijk vakmanschap. De rijping van de wijnen gebeurt in tanks, maar ook voor 20% in onderhout en 10% in magnums onder kurk. De rijpingstijd op de gist is bijzonder lang voor een brut zonder jaartal, met een gemiddelde van 60 maanden (5 jaar), waardoor de wijn kan rijpen en geen dosage (0 g/L) nodig heeft.
De editie V.19 is voornamelijk gebaseerd op de oogst van 2019. Dit zonnige en kwalitatief hoogstaande jaar levert rijke en gestructureerde wijnen op, die hier harmoniëren met de diepte van de reservewijnen om een cuvée te creëren die zowel vurig als strak is.
De kleur is mooi goudkleurig, glanzend en verleidelijk. De bruisendheid wordt gekenmerkt door fijne bubbels en een delicate schuimkraag.
De neus onthult een echt boeket van vlezige vruchten, variërend van vers fruit tot fruit op siroop (jonge mirabellen, rijpe peren, geroosterde ananas). Bij beluchting verrijken tertiaire tonen van licht geroosterde amandelen en vers brood, kenmerken van reservewijnen, dit aromatische mozaïek.
In de mond is de aanzet eerlijk en zuur, gedragen door een fijne bubbel. De wijn biedt een mooie, kruidige en warme afdronk, versterkt door een vleugje citroen in de finale, die delicate tactiele sensaties oproept.
Deze cuvée wordt geleverd in een fles zonder etiket en is bijzonder gevoelig voor licht (smaak van licht). Het is absoluut noodzakelijk om deze champagne onmiddellijk in volledige duisternis, liggend, in een koele (10-12 °C) en stabiele kelder te bewaren. Het ontbreken van dosering maakt deze wijn puur, maar veeleisend wat betreft de bewaarcondities.
De Dosage Zéro V.19 is een gastronomische wijn die klaar is om te drinken, na 5 jaar rijping in de kelder. Hij kan nog 3 tot 5 jaar in de kelder worden bewaard, waar hij meer geroosterde en kruidige tonen zal ontwikkelen, met behoud van zijn karakteristieke rechtlijnigheid.
Serveer deze champagne op een temperatuur van 9 tot 10 °C. Een wit wijnglas wordt aanbevolen om het bouquet van vlezige vruchten en kruiden volledig tot zijn recht te laten komen.
De complexiteit van de Dosage Zéro V.19 is deels te danken aan een zeldzame techniek: de rijping van reservewijnen in magnums met kurk (10% van de assemblage). Deze methode maakt het mogelijk om de frisheid van de reservewijnen op lange termijn te behouden en ze tegelijkertijd een subtiele aromatische complexiteit (autolyse) te geven, ideaal voor champagnes zonder dosering.
Pinot Noir (40%)Pinot Meunier (40%)Chardonnay (20%)
Côte des BlancsVallée de la Marne
Gedeeltelijk gegroeid onder hout
Gerealiseerd
Brut Nature (0 gr/l)
FruitigBanketbakkerVergoedingen
Te serveren als aperitief of aan het begin van een maaltijd
10°C
20242026De prijs van de champagne AR Lenoble Dosage Zéro V.19 is 51,95 €. Deze prijs weerspiegelt een lange rijping van 5 jaar en een zorgvuldige verwerking van de reservewijnen.
Deze champagne wordt geprezen om zijn "subtiele en verfijnde" profiel, met een opmerkelijke zuiverheid van fruit zonder strengheid. Ontdek de gedetailleerde beoordelingen in de rubriek beoordelingen over Dosage Zéro V.19 Lenoble.
De vermelding V.19 geeft aan dat het basisjaar van deze assemblage de oogst van 2019 is (52%).
Het is een Brut Nature champagne (Dosage Zéro), zonder toegevoegde suikers. Hij geeft de ware aard van het terroir weer, zonder opsmuk.
De assemblage bestaat uit 40% Pinot Noir, 40% Meunier en 20% Chardonnay.
Zijn zuiverheid en fruitige tonen passen uitstekend bij een filet van tonijn à la plancha of een kipfilet.


Régis et Jacques Marcon (Saint Bonnet le Froid) 

L’Assiette Champenoise (Reims) 

L’Astrance (Paris) 

Le Pré Catelan (Paris) 

Ledoyen (Paris) 

Plaza Athénée – Alain Duccasse (Paris) 

Auberge des Glazicks (Plomodiern) 
Michel Sarran (Toulouse) 
Le Puit Saint Jacques (Pujaudran) 
Le Relais de La Poste (Magescq) 
Domaine des Haits de Loire (Onzain) 
Le Gindreau (Saint Médard) 
Les Crayères (Reims) 
La Grenouillère (La Madeleine sous Montreuil) 
Le Pré (Durtol) 
La Mère Brazier (Lyon) 
9e Art (Lyon) 
Hameau Albert 1er (Chamonix Mont Blanc) 
Yoann Conte (Veyrier du Lac) 
Carré des Feuillants (Paris) 
Le Taillevent (Paris) 
Le Cinq (Paris) 
Michel Rostand (Paris) 
Sur Mesure (Paris) 
Logis de la Chabotterie (Saint Sulpice le Verdon) 
La Marine (Noirmoutier en Ile) 

| 57% | (8) | ||
| 29% | (4) | ||
| 14% | (2) | ||
| 0% | (0) | ||
| 0% | (0) | ||
| 0% | (0) |
| 🍾 Formaat | Fles |
|---|---|
| 📍 Terroirs | Côte des blancs , Vallée de la marne |
| ↕️ Dosering | Natuurlijke champagne |
| ⏳ Wijn rijping | Champagne gedeeltelijk gerijpt op hout |
| 🔎 Malolactische gisting | Gerealiseerd |
| 🎨 Kleur | Witte champagne |
| 🍇 Druivensoort | Pinot noir , Pinot meunier , Chardonnay |
De mening van de gidsen