De geschiedenis van Maison Louise Brison is bovenal een familiegeschiedenis, en dat al vier generaties lang. De wijngaard ligt in de Côte des Bar op een Kimmeridgiaanse bodem die bestaat uit klei-kalkhoudend gesteente met een overvloed aan fossiele resten van zeedieren. Een uniek terroir met een ideale ligging, waar Pinot Noir met een genereuze en verfijnde expressie en Chardonnay met rondheid en finesse worden aangeplant. Na jaren van respectvolle teeltmethoden is Maison Louise Brison in 2017 begonnen met de omschakeling naar biologische wijnbouw en heeft het sinds de oogst van 2020 het biologische certificaat behaald.


De champagnes van Louise Brison nodigen uit tot een reis door aroma's, smaken en kleuren. De cuvées zijn millésimées, zodat elk jaar zich vrij kan ontplooien en zijn eigen nuances en emoties kan bieden. Ze worden gevinifieerd en gerijpt in eikenhouten vaten, een levend materiaal dat de aromatische complexiteit tot zijn recht laat komen. We vinden hier de Chardonnay van de Côte des Bar, een pure en verfijnde champagne die liefhebbers van Chardonnay zal bekoren, de Rosé de la Côte des Bar, een rosé van maceratie met een uitgesproken stijl en prachtige fruitige en smakelijke tonen, of nog de Cuvée A l'Aube de la Côte des Bar, een precieze en heldere champagne die alle rijkdom van de Côte des Bar onthult.

De Champagnes Louise Brison: goed om te weten

🔢 Aantal beschikbare producten 4
🎨 KleurWitte champagneRosé champagne
🍾 FormaatFles
↕️ DoseringNatuurlijke champagne
🍇 DruivensoortPinot noirChardonnay
📍 TerroirsCôte des bar
⭐ VintageVintage 2004Non-vintage champagneVintage 2020
💡 Soort champagneRosé de saignéeBlanc de blancs