Champagne Castelnau is gemaakt om te delen. Haar jaargangen nemen u mee op reis naar een eigen wereld met een echt karakter, zoals Carine Bailleul, keldermeester, graag herhaalt.

In de levenscyclus van de Castelnau Champagne is er uiteindelijk maar heel weinig menselijk ingrijpen nodig. "We ontvangen de jonge wijnen en laten ze vervolgens rijpen", aldus Carine Bailleul, die vol verwondering kijkt. Want het is in de diepte van de kelders dat de jaargangen hun beroemde extra ziel krijgen.

De flessen zijn de afgelopen vijf jaar bijna vergeten, maar ze bewaren een geheim. Het is gedurende deze jaren dat de wijnen, in contact met de droesem, een mengeling van chemie en mysterie ervaren die de smaakpapillen fascineert.

Een noodzakelijke periode om de wijnen de kans te geven de geschiedenis te voelen die tussen deze krijtrotsen is geschreven, en om doordrenkt te raken met de geest van al deze "vormgevers" van Champagne Castelnau.

In de rust van de galerijen krijgen de wijnen een uniek karakter en worden ze verfijnd. Ze combineren een unieke aromatische signatuur, die bijvoorbeeld de smaken van geroosterd brood oproept, met een delicate bruis. Hoe fijner de bubbel, hoe beter deze de sensorische receptoren stimuleert om smaken en emoties over te brengen.

Eleganter en expressiever, de bubbel ontleent zijn finesse aan de rijpheid van de champagne.

Lange rijping op de lie creëert een cocon van sereniteit en volheid. Het geduld van de proevers wordt beloond wanneer de persoonlijkheid van de champagne tot uiting komt.