• Nieuw
  • Exclusief
  • Biologische landbouw
Champagne Emeline De Sloovere - Rosé Extra Brut - Fles 75 cl
  • Nieuw
  • Exclusief
  • Biologische landbouw

Emeline De Sloovere

Rosé Extra Brut | Fles 75 cl

De cuvée Rosé Extra Brut van Champagne Emeline De Sloovere is een assemblage van Meunier en Chardonnay, afkomstig van de Coteaux Sud d'Épernay. Deze cuvée, die minimaal 36 maanden op gistresten heeft gerijpt, weerspiegelt de regeneratieve filosofie van Emeline: levende bodems, behoud van biodiversiteit, lange rijping en duurzame wijnbouw. Een heldere, frisse en elegante rosé.

 
per eenheid
43,95 €

per eenheid
43,95 €

Bestel vandaag en ontvang uw pakket op dinsdag 18 november 2025.

Bij gereguleerde temperatuur opgeslagen

Al onze champagnes worden opgeslagen bij gereguleerde temperatuur

24H Levering

Van 7,99 € in Nederland en 5,99 € in Europa. Gratis levering in afhaalpunt vanaf 199,99 €

Beveiligde betaling

Met Visa, MasterCard en bankoverschrijving

Geschenk bericht

Laat een kort bericht in uw pakket achter

Omschrijving

De cuvée Rosé Extra Brut van Champagne Emeline De Sloovere is een assemblage van Meunier en Chardonnay, afkomstig van de Coteaux Sud d'Épernay. Deze cuvée, die minimaal 36 maanden op gistresten heeft gerijpt, weerspiegelt de regeneratieve filosofie van Emeline: levende bodems, behoud van biodiversiteit, lange rijping en duurzame wijnbouw. Een heldere, frisse en elegante rosé.

De productie van Champagne Emeline De Sloovere Rosé Extra Brut

Deze cuvée wil de weelderigheid van Meunier en de puurheid van Chardonnay verenigen in een gestructureerde, strakke en delicaat fruitige rosé. Emeline De Sloovere streeft naar een evenwicht tussen frisheid, energie en expressie van het terroir, door middel van zachte vinificatie en een langdurige rijping.

  • De Meunier (50%) zorgt voor volheid, rood fruit en soepelheid.
  • De Chardonnay (50%) zorgt voor spanning, sprankeling en mineraliteit.

Het terroir

De druiven zijn afkomstig van de Coteaux Sud d'Épernay, een gebied met een mix van gebroken krijt en fijne klei. De wijnstokken, vaak tientallen jaren oud en afkomstig van massale selectie, worden op een regeneratieve manier geteeld: met bodembedekkers, compost en bloemendiversiteit. Dit levendige terroir levert druiven op met een mooie minerale structuur.

De vinificatie

De vinificatie vindt plaats in tanks, gevolgd door een rijping op droesem van 36 maanden in de kelders van het huis. Het domein zet de in de jaren 1990 gestarte familietraditie voort, waardoor de complexiteit van de wijn wordt verrijkt. De uiteindelijke stijl blijft strak en puur, met een Extra Brut-dosering.

Proeverij van de cuvée

  • Kleur

    Helder lichtroze, zalmkleurige schittering. Fijne, regelmatige bubbels, elegant en delicaat.

  • Neus

    Verse aardbei, rode bes, lichtroze, sinaasappelschil en een vleugje krijt. Een nauwkeurig en delicaat bloemig bouquet.

  • Smaak

    Frisse en dynamische aanzet. Zijdezachte textuur, knapperig rood fruit, citroenschil. Droge, zuivere en subtiel zilte afdronk.

Serveertips

Elegante en precieze rosé, perfect bij verse, zilte en licht gekruide gerechten.

Hapjes bij het aperitief
  • Zalmtartaar met kruiden
  • Gougères met comté
  • Knapperige garnalen
Hoofdgerechten
  • Gebakken rode mulfilet
  • Geroosterd boerenkippenvlees
  • Risotto met zonnegroenten
Desserts
  • Aardbeientaart
  • Panna cotta met frambozen
  • Salade van rode vruchten en munt

Bewaring en serveren

Hoe bewaart u deze cuvée?

Bewaar de Rosé Extra Brut bij een temperatuur van 10-12 °C, in een donkere en stabiele kelder, met een luchtvochtigheid van ongeveer 70%. Hij zal zich gedurende 4 tot 8 jaar harmonieus ontwikkelen en aan rondheid, gedroogde bloemige tonen en fruitige complexiteit winnen.

Bewaarpotentieel

Bewaarpotentieel: 6 tot 8 jaar. In de eerste drie jaar komt de pure fruitigheid en spanning van de wijn tot uiting. Tussen 4 en 6 jaar wint hij aan diepte: gestoofde rode vruchten, fijne gebakachtige tonen. Aan het einde van de bewaartermijn ontstaat een delicate rijpheid.

Hoe serveert u de Rosé Extra Brut?

Wij raden aan om deze rosé te serveren op 9-10 °C in een dun tulpglas, zodat zijn delicate fruitigheid en krijtachtige structuur het best tot hun recht komen. Een korte beluchting in het glas onthult zijn bloemige finesse.

Kenmerken

Terroirs

  • Druivensoort:

    Chardonnay (50%)Pinot Meunier (50%)

  • Terroirs:

    EpernayCôteaux Sud Epernay

Vinificatie

  • Kleur

  • Zonder jaargang

  • Wijnverzorging:

    Gerijpt in vaten

  • Malolactische gisting:

    Gerealiseerd

  • Dosage:

    Extra brut (tussen 0 en 6 g/l)

Proeverij

  • Aromas:

    FruitigBanketbakker

  • Combinaties:

    Kan worden genoten als aperitief, maar kan ook een hele maaltijd begeleiden.

  • Bedienings temperatuur:

    10°C

  • Hoogtepunt:

    Hoogtepunt:20252027
    (Apogeum)
    2032

Emeline De Sloovere Rosé Extra Brut : goed om te weten

🍾 Formaat Fles
↕️ Dosering Extra brut champagne
❤️ Selecties Champagne bio
⏳ Wijn rijping Champagne gerijpt in vaten
🔎 Malolactische gisting Gerealiseerd
🎨 Kleur Rosé champagne
⭐ Vintage Non-vintage champagne
🍇 Druivensoort Pinot meunier Chardonnay