Henri Giraud
Ratafia de Champagne - Zaak
Fles met een inhoud van 50 cl.
Al onze champagnes worden opgeslagen bij gereguleerde temperatuur
Van 7,99 € in Nederland en 5,99 € in Europa. Gratis levering in afhaalpunt vanaf 199,99 €
Met Visa, MasterCard en bankoverschrijving
Laat een kort bericht in uw pakket achter
Fles met een inhoud van 50 cl.
Ratafia de Champagne wordt gemaakt van druivensap dat wordt vermengd met fine (wijnbrand). Ratafia is een eeuwenoude methode om vruchtensappen te conserveren, net zoals vlees wordt gezouten om het te bewaren. Net als soléra, een eeuwenoude methode voor het rijpen en geleidelijk mengen van verschillende jaargangen, die meestal wordt gebruikt voor grote portwijnen.
Ratafia Henri Giraud is een combinatie van al deze elementen. Geduldig worden de meest fruitige sappen, afkomstig van de beste cuvées, gerijpt in kleine eikenhouten vaten en vervolgens geassembleerd rond een kern van Pinot Noir uit Aÿ.
De kleur van deze Ratafia is zeer warm en doet denken aan zeer oude champagnes of zoete wijnen van meer dan dertig jaar oud. Amberkleurig, met mooie koperachtige, bijna rode reflecties.
De eerste neus is krachtig met gekonfijte kersen, warme kruiden (kurkuma) en amandel. Daarna wordt de expressie complexer en fijner: chocolade, gekonfijte sinaasappelschil, kersen op brandewijn en kweeperengelei met een vleugje kaneel.
Na wat aeration en een paar graden warmer komen gedroogde vruchten (abrikoos), gepocheerde peer en zelfs druivenmost naar voren.
De ratafia Henri Giraud is zeer soepel en glad en heeft een zijdezachte en romige textuur. Deze volheid blijft tijdens het proeven behouden, waarna het mooie champagnekarakter van deze ratafia het geheel geleidelijk aan verfrist. Deze zoete nazomer brengt ons heerlijke aroma's van gedroogde abrikozen, cacao en kersen.
De afdronk is lang (8 tot 10 seconden), puur, met een zeer mooie zuurgraad die de mond perfect zuiver achterlaat.
Een ideale wijn bij foie gras, gekonfijt vlees met zoete en zoute smaken (tajine, wild met fruit), kaas en natuurlijk alle desserts, tot na de maaltijd met enkele kleine zoete lekkernijen.
Chardonnay (50%)Pinot Noir (50%)
Vallée de la MarneAÿ
Verhoogd in hout
Brut (tussen 6 en 12 g/l)
Fruitig
12°C
67% | (2) | ||
33% | (1) | ||
0% | (0) | ||
0% | (0) | ||
0% | (0) | ||
0% | (0) |
📦 Verpakking | Champagne in een koffer |
---|---|
📍 Terroirs | Vallée de la marne |
↕️ Dosering | Brut champagne |
⏳ Wijn rijping | Champagne op hout gerijpt |
⭐ Vintage | Non-vintage champagne |
🍇 Druivensoort | Pinot noir, Chardonnay |