

Philipponnat
Mareuil-sur-Aÿ 2006 | Fles 75 cl - Houten kist
De cuvée Mareuil-sur-Aÿ van het huis Philipponnat maakt deel uit van een collectie van 3 zeldzame cuvées, elk afkomstig van één en dezelfde wijngaard. Het is een champagne die evolueert met tonen van citrusvruchten, hazelnoot en rijp fruit.
Bestel vandaag en ontvang uw pakket op woensdag 19 november 2025.
Al onze champagnes worden opgeslagen bij gereguleerde temperatuur
Van 7,99 € in Nederland en 5,99 € in Europa. Gratis levering in afhaalpunt vanaf 199,99 €
Met Visa, MasterCard en bankoverschrijving
Laat een kort bericht in uw pakket achter
De cuvée Mareuil-sur-Aÿ van het huis Philipponnat maakt deel uit van een collectie van 3 zeldzame cuvées, elk afkomstig van één en dezelfde wijngaard. Het is een champagne die evolueert met tonen van citrusvruchten, hazelnoot en rijp fruit.
Deze champagne wordt uitsluitend gemaakt van Pinot Noir uit het dorp Mareuil-sur-Aÿ, dat als Premier Cru is geclassificeerd.
Voor deze millésime 2006 zijn de percelen Valofroy, Les Côtes, Montin, Carrière d'Athis en Croix Blanche samengevoegd.
De cuvée Mareuil-sur-Aÿ 2006 wordt voor de helft in roestvrijstalen tanks en voor de helft in houten vaten gevinifieerd. De malolactische gisting vindt plaats in de roestvrijstalen tanks om de wijn iets ronder te maken.
De dosering is Extra-Brut (4,5 g/l) om het evenwicht tussen frisheid en vinositeit te behouden.
Deze champagne heeft 7 jaar gerijpt in de kelders van het huis Philipponnat om zijn secundaire en tertiaire aroma's te ontwikkelen, tekenen van een langdurige rijping op fijne gistresten.
De cuvée Mareuil-sur-Aÿ 2006 heeft een gouden kleur en fijne, regelmatige bubbels.
Het is een champagne met een zeer expressieve neus, die doet denken aan citrusvruchten, rijp fruit, maar ook een licht rokerig accent. Na enkele ogenblikken evolueert de champagne naar aroma's van hazelnoten, met een subtiel kruidig en peperig accent.
In de mond is het een elegante, volle wijn, die zich uitdrukt in fruit. De fruitige aroma's komen langdurig tot uiting, gedragen door een soepele tanninestructuur.
Deze champagne past goed bij schelpdieren, schaaldieren of wit vlees.
Pinot Noir (100%)
Vallée de la MarneMareuil-sur-Ay
Premier cru
2006
Gedeeltelijk gegroeid onder hout
Gedeeltelijk bereikt
Extra brut (tussen 0 en 6 g/l)
FruitigPittigeLooizuur
Kan worden genoten als aperitief, maar kan ook een hele maaltijd begeleiden.
10°C
20152021

Guy Savoy (Paris) 

Pierre Gagnaire (Paris) 

Michel Bras (Laguiole) 

Pic (Valence) 

Le Petit Nice (Marseille) 

Auberge du Vieux Puits (Fontjoncouse) 

La Bouitte (Saint-Martin-de-Belleville) 

Arpège - Alain Passard (Paris) 

Maison Lameloise (Chagny) 

Régis et Jacques Marcon (Saint-Bonnet-Le-Froid) 

Plaza Athénée - Alain Ducasse (Paris) 

Pavillon Ledoyen - Yannick Alléno (Paris) 

L'Astrance (Paris) 

Arpège (Paris) 

Epicure au Bristol (Paris) 

L'Assiette Champenoise (Reims) 

Alexandre (Garons) 
Michel Sarran (Toulouse) 
Le Puits Saint-Jacques (Pujaudran) 
L'Oasis (Mandelieu-La-Napoule) 
L'Oustau de Baumanière (Les-Beaux-de-Provence) 
Les Cèdres (Granges-les-Beaumont) 
Mère Brazier (Lyon) 
L'Atelier d'Edmond (Val d'Isère) 
Le Bateau Ivre (Le-Bourget-du-Lac) 
La Bastide de Capelongue (Bonnieux) 
Christopher Coutanceau (La Rochelle) 
La Grand'Vigne (Martillac) 
La Grande Maison de Bernard Magrez (Bordeaux) 
Le Pressoir d'Argent - Gordon Ramsay (Bordeaux) 
Carré des Feuillants (Paris) 
Maison Rostang (Paris) 
Le Meurice - Alain Ducasse (Paris) 
Le Taillevent (Paris) 
Les Crayères (Reims) 
Meurin (Busnes) 

| 43% | (3) | ||
| 43% | (3) | ||
| 14% | (1) | ||
| 0% | (0) | ||
| 0% | (0) | ||
| 0% | (0) |
| 🍾 Formaat | Fles |
|---|---|
| 📦 Verpakking | Champagne in houten kisten |
| 📍 Terroirs | Vallée de la marne |
| 📏 Schaal | Premier cru |
| ↕️ Dosering | Extra brut champagne |
| 💡 Soort champagne | Blanc de noirs |
| ⏳ Wijn rijping | Champagne gedeeltelijk gerijpt op hout |
| 🎨 Kleur | Witte champagne |
| ⭐ Vintage | Vintage 2006 |
| 🍇 Druivensoort | Pinot noir |
| ❤️ Selecties | Vintage champagne |
De mening van de gidsen