Jestin
Vintage 2009 | Fles 75 cl
Champagne Jestin is een heel jong huis, opgericht in 2006 door Hervé Jestin, een pionier en wereldwijd erkend expert op het gebied van biologische wijnbouw en biodynamische wijnbouw.
Al onze champagnes worden opgeslagen bij gereguleerde temperatuur
Van 7,99 € in Nederland en 5,99 € in Europa. Gratis levering in afhaalpunt vanaf 199,99 €
Met Visa, MasterCard en bankoverschrijving
Laat een kort bericht in uw pakket achter
Champagne Jestin is een heel jong huis, opgericht in 2006 door Hervé Jestin, een pionier en wereldwijd erkend expert op het gebied van biologische wijnbouw en biodynamische wijnbouw.
Deze Vintage 2009 is de vierde jaargang van het huis Jestin. Het is een assemblage van 25% Pinot Meunier uit Cumières, van het domein George Laval, 50% Chardonnay uit Trépail, van het domein David Léclapart, en 25% Pinot Noir uit Bouzy, van het domein Benoît Lahaye. De druiven worden op fruitdagen geoogst. Een unieke aanvoer, waarschijnlijk het beste wat de biologische wijnbouw in de Champagne te bieden heeft.
Met deze buitengewone druiven heeft Hervé Jestin een cuvée van opmerkelijke precisie gecreëerd. Gefermenteerd en gerijpt in Franse eikenhouten vaten uit de Allier. De malolactische gisting vindt plaats tijdens de rijping op de droesem gedurende 10 maanden.
In juli 2010, na de bloei van de wijnstokken en na de zomerzonnewende, wordt de wijn gebotteld.
Alle stappen in de wijnbouw en wijnbereiding van deze champagne respecteren de natuurlijke cycli van de natuur en de belangrijkste invloeden van de planeten in het zonnestelsel.
Zo hebben de binnenplaneten van het zonnestelsel een zeer sterke invloed op de alcoholische gisting, terwijl vanaf maart de buitenplaneten de malolactische gisting beïnvloeden.
Al mijn werk als wijnmaker bestaat erin te leren luisteren naar de wijn, te werken met intelligentie en bewustzijn van de natuur.
Het gaat er voor mij om in resonantie te komen met mijn wijn, zodat ik hem op het juiste moment de natuurlijke elementen kan geven die hij nodig heeft om zich te ontwikkelen. Dat kan bijvoorbeeld zijn door hem in contact te brengen met daglicht of met de ochtendlucht in bepaalde periodes van het jaar (met name tijdens de zonnewende of equinox) of door hem de energie van een plant of een mineraal toe te voegen.
Mijn champagnes zijn wijnen met een grote complexiteit en een grote emotionele rijkdom. Soms moet je enkele minuten wachten voordat ze al hun kwaliteiten tot uiting brengen. De keuze van het glas is belangrijk, ik geef de voorkeur aan een champagne- of wijnglas (Jamesse, Riedel of Lehman).
Deze champagnes zijn ook gastronomische champagnes, het zijn champagnes om te delen.
Chardonnay (50%)Pinot Meunier (25%)Pinot Noir (25%)
Montagne de ReimsCôte des BlancsVallée de la MarneBouzyTrépailCumières
2009
Verhoogd in hout
Gerealiseerd
Brut Nature (0 gr/l)
FruitigVergoedingen
Kan worden genoten als aperitief, maar kan ook een hele maaltijd begeleiden.
13°C
100% | (4) | ||
0% | (0) | ||
0% | (0) | ||
0% | (0) | ||
0% | (0) | ||
0% | (0) |
🍾 Formaat | Fles |
---|---|
📍 Terroirs | Montagne de reims, Côte des blancs, Vallée de la marne |
↕️ Dosering | Natuurlijke champagne |
❤️ Selecties | Champagne bio, Vintage champagne |
⏳ Wijn rijping | Champagne op hout gerijpt |
🔎 Malolactische gisting | Gerealiseerd |
🎨 Kleur | Witte champagne |
⭐ Vintage | Vintage 2009 |
🍇 Druivensoort | Pinot noir, Pinot meunier, Chardonnay |