Joseph Perrier
La Côte à Bras 2015 | Fles 75 cl - Zaak
De Côte à Bras 2015 van Maison Joseph Perrier is een atypische cuvée in de Champagne. Het is een cuvée van één druivensoort, één perceel en één jaar. Hij wordt gemaakt van Pinot Noir van het perceel La Côte à Bras in Cumières.
Al onze champagnes worden opgeslagen bij gereguleerde temperatuur
Van 7,99 € in Nederland en 5,99 € in Europa. Gratis levering in afhaalpunt vanaf 199,99 €
Met Visa, MasterCard en bankoverschrijving
Laat een kort bericht in uw pakket achter
De Côte à Bras 2015 van Maison Joseph Perrier is een atypische cuvée in de Champagne. Het is een cuvée van één druivensoort, één perceel en één jaar. Hij wordt gemaakt van Pinot Noir van het perceel La Côte à Bras in Cumières.
Het jaar 2015 kende een hete en droge zomer, gevolgd door regen aan het einde van de zomer. Maar de pinot noir-druiven hielden goed stand en bereikten een rijpheid die rijke, volle en gestructureerde wijnen opleverde.
De druiven worden apart geperst en gevinifieerd, waarna ze minimaal 6 jaar rijpen in de kelders van het huis in Châlons-en-Champagne.
Deze Blanc de Noirs champagne heeft een diepgouden kleur.
Het bouquet bestaat uit opwindende en verleidelijke aroma's van bergamot, gekonfijte sinaasappel en fruit in siroop.
In de mond is de aanzet fris en verfijnd. De pinot noir komt volledig tot uiting in aroma's van heidehoning en intense fruitige tonen die het gehemelte omhullen. De afdronk is mineraal en jodiumachtig.
De Côte à Bras 2015 is perfect als aperitief met zijn grote persoonlijkheid, maar kan ook worden geserveerd met een papillon van langoustines en een chiffonnade van mesclun of een geroosterde blauwe kreeft, licht gepeperd, met een coulis van pompelmoes en beurre blanc.
"In 2007 kwam mijn vader op het originele idee om dit perceel op een uitzonderlijke manier te bewerken: één perceel, één druivensoort, één jaar, één wijn. Deze cuvée is de uitdrukking van de Pinot Noir van Cumières, fris en ziltig. Benjamin Fourmon, algemeen directeur van het huis, 6e generatie."
Pinot Noir (100%)
Vallée de la MarneCumières
Premier cru
2015
Gerijpt in vaten
Gerealiseerd
Brut Nature (0 gr/l)
FruitigBanketbakker
Kan worden genoten als aperitief, maar kan ook een hele maaltijd begeleiden.
11°C
Chef-sommelier van het 3-sterrenrestaurant Pierre Gagnaire, Patrick Borras begeleidt en adviseert het team van Plus de Bulles sinds 2009. Een echt engagement en een kwaliteitsgarantie voor alle champagnes die op de site worden aangeboden.
Meer informatie +100% | (4) | ||
0% | (0) | ||
0% | (0) | ||
0% | (0) | ||
0% | (0) | ||
0% | (0) |
🍾 Formaat | Fles |
---|---|
📦 Verpakking | Champagne in een koffer |
📍 Terroirs | Vallée de la marne |
📏 Schaal | Premier cru |
↕️ Dosering | Natuurlijke champagne |
⏳ Wijn rijping | Champagne gerijpt in vaten |
🔎 Malolactische gisting | Gerealiseerd |
🎨 Kleur | Witte champagne |
⭐ Vintage | Vintage 2015 |
🍇 Druivensoort | Pinot noir |
❤️ Selecties | Vintage champagne |
💡 Soort champagne | Blanc de blanc de pinot noir |